Színes jobb agyféltekés rajztanfolyam

A színek világa – színes jobb agyféltekés rajztanfolyam

Az alapkurzus elvégzése után, egy jó továbbfejlődési lehetőség lehet a színekkel való munka. A színes rajztanfolyamon a hallgatóknak lehetőségük van megtanulni  a színekkel való alkotás módszereit, lehetőségeit. 

„Ha a rajzot tanuló elkezd színeket adni a fekete, fehér, szürke rajzához, akkor valami különleges dolog történik. Szinte mindenki gyermeki örömmel kezd el foglalkozni a színekkel, mintha akkor látnánk őket először. A színes rajzolás rengeteg érzelmi töltettel bír.
A színek megismerésével egy egészen új és izgalmas világ tárul fel – aki ebbe a kalandba belekóstol, ezután más szemmel látja a világot. A tanultak visszatükröződnek az élet minden területén.
-Betty Edwards-

Miről szól a tanfolyam?

színes rajztanfolyamA tanfolyam 4 napja alatt elsajátítjuk a színelmélet alapjait, a színek szimbolikáját és kifejezőerejét, közelebbről megismerkedünk a színek varázslatos világával. Megtanuljuk a színkeverés alapjait, azt, hogy hogyan lehet kikeverni a szivárvány összes színét és bármilyen tónust a három alapszín segítségével. Elsajátítjuk a színekkel történő árnyékolás szabályait, a harmonikus színhasználatot, majd a gyakorlatban ki is próbáljuk a tanultakat. Lehetőség nyílik a különböző művészi rajzeszközök kipróbálására. Színes ceruzával, akvarell ceruzával, pasztell ceruzával, pasztell krétával, temperával, akrilfestékkel dolgozhat mindenki egyéni ízlése és választása szerint.

Milyen technikákat tanulunk?

A színelmélet és a színekkel való munka alapjainak megtanulása után, a pasztell, az akrilfesték és az akvarellfesték elméleti és gyakorlati használatát sajátítjuk el (ceruza-, ecsethasználat fortélyai, stb..). Lépésről lépésre, oktatói segítséggel készítjük el e három alaptechnikával az első saját alkotásainkat. A tanfolyamról a résztvevő saját maga alkotta szép, mutatós, egyedi képekkel és egy nagy adag sikerélménnyel távozik.

Miért különleges ez a tanfolyam?

A tanmenetet úgy építettük fel, hogy egy kurzus alatt ne csak egyféle eszköz legyen terítéken, hanem a három legnépszerűbb technikát (akrilfestés, akvarellfestés, pasztell) és a hozzájuk tartozó eszközöket is megismerhessék és kipróbálhassák a hallgatóink. Így könnyen kiderül, hogy melyik az a színes technika, ami leginkább tetszik, és a legközelebb áll a személyiségünkhöz. Az interneten elérhető színes tanfolyamok sokszor csak egy technikára specializálódtak, és elég borsos az áruk, (valamint sokszor ott derül ki, hogy kipróbálva már nem is annyira tetszik 🙂 ), ezért hoztuk létre az alapárú,  több művészeti ágba bepillantást nyújtó képzésünket. Az akrilfestéken, a pasztellen és az akvarellfestéken kívül lehetőség van kipróbálni más anyagokat is: igény szerint művésztemperával, akvarellceruzával, olajpasztellel is alkothat, aki nálunk tanul. Speciális papírokat, és minőségi művésztermékeket használunk, és természetesen segítséget nyújtunk ezek beszerzési lehetőségeiben is.

Kinek szól a színes jobb agyféltekés rajztanfolyam?

Mindenkinek, aki szeretne a grafit tanfolyam után továbbfejlődni, színes technikákat megismerni, vagy már rendelkezik előzetes rajzos ismeretekkel és most bővíteni szeretné azt. Várjuk azokat, akiket érdekel a színkeverés, a színekkel való munka, a színes árnyalás, a színekben és a különböző technikákban rejlő művészi lehetőségek. Az alaptanfolyam elvégzése előny, de nem előfeltétele a részvételnek. (A kontúrok megrajzolásáról és az árnyékolásról mindenképpen szükséges némi alapismeret.) Természetesen olyan résztvevőket is várunk, akik máshol végezték az alapozó tanfolyamot. 

Nézd meg milyen fantasztikus alkotások születnek a színes jobb agyféltekés rajztanfolyamon >>

Olvass még többet a színekről tudástárunkban >>

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A tanfolyamdíj 40.000 Ft

 • Kedvezmények: Családi kedvezmény: minimum 3 közeli hozzátartozó esetén a családtagoknak 10% kedvezmény a tanfolyamdíj árából.
 • A díj tartalmazza a szükséges eszközök árát. Az alapkészlet a tanfolyam végén a művekkel együtt elvihető.
 • A díj kifizetése a tanfolyam első napján történik.
Az árak 2022. február 15-től érvényesek.  (a korábban leadott jelentkezésekre és az ajándékutalványokra, a jelentkezéskor érvényben lévő díjak vonatkoznak). A tanfolyam minimum 3 fő jelentkezése esetén indul. 

Induló színes jobb agyféltekés rajztanfolyamok:

 •  Budapest, Cserepesház (Zuglói Művelődési Ház)

  Cím: 1144, Budapest, Vezér utca 28/b.

  Időpontok:
  2022. március 12-13-14-15.
  2022. május 19-20-21-22.

  Tanfolyamdíj: 40.000 Ft

  Jelentkezem
 • Információ a színes tanfolyamról

  • A tanfolyam 32 órás. Minden nap reggel 9-kor kezdődik, és délután kb. 17-ig tart. Ebédszünet kb. 12:30-13:30-ig, az étkezés fakultatív.
  • Érdemes kényelmes ruhában jönni, olyanban, amit nem sajnálunk, ha esetleg festékfoltos, vagy pasztellporos lesz.
  • A tanfolyamra hozd magaddal az alaptanfolyamon kapott csomagot (a kicsit), amiben a ceruzák, a radírok és egyéb eszközök vannak!
  • A színes kurzuson elsősorban pasztellceruzával, akvarellfestékkel, akrilfestékkel alkotunk, lépésről-lépésre sajátítjuk el a használatukat. Ezeken kívül a pasztellkrétát, akvarellceruzát, színes ceruzát,  olajkrétát, vízfestéket is lehetőség van kipróbálni. Az összes eszköz mindenki számára elérhető.
  • Kérésre az ország bármely területén tartok jobb agyféltekés rajztanfolyamokat, ehhez várom szervezők jelentkezését (A szervezők extra kedvezményekre, nemritkán ingyenes tanfolyamra jogosulnak). Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségek bármelyikén.