Rólunk

Oktatóink

Szepes Liliána

Szepes Liliána tanár

Szepes Liliána jobb agyféltekés rajz oktató

A nevem Szepes Liliána, pedagógusként jobb agyféltekés rajz oktatással és festőkurzusok vezetésével foglalkozom. 

Gyerekkorom óta mindig is érdekeltek a különböző kreatív tevékenységek, a rajzolás, a festés, de sosem sikerültek úgy az alkotásaim, ahogy azt szerettem volna. Rengeteg elképzelés, ötlet, kép volt a fejemben, de nem tudtam a papíron megjeleníteni azokat. Vagy hozzá se mertem kezdeni, vagy csak másoltam, de az sem lett az igazi, és olyan is volt, hogy a végeredmény inkább egy 5 éves gyerek rajzára hasonlított.

Az alkotás és a fejlődés vágya, valamint a sikertelen rajzok, festmények miatt érzett tehetetlenség érzése sarkallott arra, hogy alaposabban megismerjem, és megtanuljam a rajzolás-festés technikáját és lehetőségeit.

2006-ban nagy kételyekkel iratkoztam be egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra, amely gyors és hatásos módszert ígért. Nem sok reményt fűztem hozzá, mert az iskolai rajz jegyeim sosem voltak jobbak a közepes, jó eredménynél.

Életem egyik legjobb döntése volt. 🙂 A kurzus 4 napja alatt rádöbbentem, hogy a rajzolás képessége mindig is velem volt, születésemtől kezdve, és hogy a rajztudás nem a kézügyességen múlik. Sokkal inkább a látásmódon. Olyan feladatokat csináltunk, ami a jobb (kreatív) agyfélteke működését hozta előtérbe, ezáltal pedig végre megszülettek a hőn áhított remekműveim.

Rajz a rajztanárról

Önarckép grafitceruzával

Az eredmény döbbenetes volt…
A környezetemben mindenki csodálkozott, hitetlenkedett, hogyan lehetséges ez.

4 nap alatt megtanulni rajzolni???
IGEN, lehetséges.

Amellett,hogy elsajátítottam a rajzolás alapjait, rengeteget változott a látásmódom,ami a problémakezelést, a magamhoz és a másokhoz fűződő viszonyomat alakította át. Kibontakozott a kreativitásom,ami a hétköznapokban,a munkámban és a magánéletemben is rengeteg segítséget adott, és ad a mai napig. Bátorsággal és magabiztossággal töltött el, hogy az addig lehetetlennek tűnő, rajzolási, festési feladatokkal is sikerrel megbirkóztam.

 

2008-ban indítottam el az első, saját tanfolyamomat. Azóta is rendszeresen rajzolok, festek, a munkáim közül néhány a KÉPGALÉRIA menüpont alatt megtekinthető.

Nagyon élvezem az alkotást, és a módszer tanítását is. Csodálattal tölt el, hogy a résztvevők mekkora fejlődésen mennek keresztül a tanfolyamon. A napok során, a hozott hétköznapi stresszek, szorongások eltűnnek, az arcvonásaik szinte kisimulnak, az önbizalmuk ugrásszerűen növekszik, örömmel és megelégedéssel tölt el minden résztvevőt, hogy végre a kezébe foghatja az addig elképzelhetetlennek tartott, saját remekművét. Sokan egy új szabadidős elfoglaltságra lelnek a rajz által, vannak, akik élete gyökeres fordulatot vesz a kurzus után, és életük részévé válik az önkifejezés ezen formája.

Hiszem, hogy kortól, nemtől, kézügyességtől függetlenül mindenkiben ott van a kreativitás, amit a felszínre lehet hozni és hogy a rajzolás technikái bárki számára megtanulhatók. Gyere és tapasztald meg a jobb agyféltekéd rejtett képességeit, légy részese a fantasztikus átalakulásnak, bátran merj belevágni a kalandba, akkor is, ha utoljára általános iskolában rajzoltál. Remélem mielőbb személyesen is találkozhatunk! 

Sümegi Tamás

Sümegi Tamás rajzoktató

Sümegi Tamás jobb agyféltekés rajz oktató

Sümegi Tamásnak hívnak, okleveles terapeuta és tréner vagyok.

Jobb agyféltekés rajzolás oktatás mellett önismereti és életvezetési tanácsadással foglalkozom, ez utóbbi tevékenységeimről, a témába vágó írásaimról a www.fedezdfelmagad.ewk.hu oldalon olvashatsz bővebben.

Hét évvel ezelőtt találkoztam ezzel a különleges rajztechnikával, amely gyökeresen megváltoztatta a rajzolásról alkotott véleményemet. Bár tudtam, hogy az emberekben fantasztikus képességek szunnyadnak, azt soha nem gondoltam volna, hogy mindössze 4 nap alatt ilyen bámulatos fejlődésen lehet keresztülmenni. Abbéli meggyőződésem, hogy a művészi rajzolás csak néhány istenáldotta tehetség kiváltsága, semmibe foszlott.

Az alapképzés után nem sokkal részt vettem a színes tanfolyamon is. Élve a felkínált lehetőséggel, az elmúlt években mindkét kurzust jó párszor megismételtem. A megszerzett – vagy inkább helyesebb úgy mondani, hogy a felszínre hozott – tudás birtokában jóval nagyobb önbizalommal, sokkal bátrabban vágtam bele a legkülönfélébb témák megrajzolásába. Egy idő után azon kaptam magam, hogy már nemcsak a saját örömömre, hanem megrendelésre is készítek rajzokat.

Ma már nemcsak művelem, hanem oktatom is a módszert. Az általam vezetett tanfolyamok amolyan 2 az 1-ben kurzusok, mert ahol lehet, igyekszem önismerettel, életvezetéssel, személyiségfejlesztéssel, rajzelemzéssel kapcsolatos érdekességeket is csempészni a tematikába. Mivel sok hazai és külföldi szakkönyvet is elolvastam a témában, így olyan fogásokat, „trükköket” is bemutatok, amelyeket más alaptanfolyamon lehet elsajátítani.

Idáig több száz hallgatót kísértem végig a tanulási folyamaton, de még mindig lenyűgöz a részvevők előtte-utána rajzai között látható óriási különbség. Életre szóló élmény ez tanulónak-tanítónak egyaránt.

Külön öröm számomra, amikor a korábbi tanítványaim sikeréről hallok. Ebből pedig nincs hiány! Néhánynak kiállításokon szerepelnek a művei, mások remek hobbira, önkifejezési eszközre leltek a rajzban, megint másoknak pedig az életüket sikerült forradalmasítani a megváltozott látásmódnak köszönhetően.
Remélem, hamarosan Veled is találkozhatok a képzéseink valamelyikén!

Megnézem a tanfolyamokat

Miért minket válassz?

Az eredmény garantált

A sikerre több mint ezer elégedett résztvevő visszajelzése, számos kiállítása, eredményes felvételije, művészi-, illusztrátori sikerei, valamint a 10 éves jobb agyféltekés oktatói tapasztalat a biztosíték.

Képzésünkön valódi tudást kapsz

A 4 nap alatt elsajátíthatod és alaposan begyakorolhatod a rajzoláshoz szükséges összes alapkészséget, aminek segítségével önállóan fogsz tudni a kurzus után is alkotni.

Rajzolni és „másképp látni” tanítunk

Sajnos egyre többször találni olyan 1-2-3 napos tréningeket, ahol, a módszer neve alatt csupán néhány fénykép másolását tanítják meg. Mi nem másolni tanítunk, nálunk megtanulhatsz valódi, „élő” modell alapján tárgyakat, belső tereket, testrészeket is rajzolni, illetve foglalkozunk az élő modell alapján történő potrérajzolás alapjaival is.

A tanfolyam végén sem engedjük el a kezed

Örökös és ingyenes utánkövetést biztosítunk számodra. Kérdéseddel, problémáddal bármikor fordulhatsz hozzánk, a tanfolyam után személyesen és on-line is szívesen segítjük az alkotó munkádat.

Hozzánk díjmentesen jöhetsz gyakorolni, ismételni

Az otthoni rajzolásnál nem mindig könnyű megteremteni a nyugodt, önfeledt alkotáshoz szükséges körülményeket, számtalan tényező, teendő szakíthatja félbe a munkánkat. Képzéseink elvégzése után szeretettel várunk újra a csoportjainkba, együtt rajzolni az új részvevőkkel. Itt csak az alkotásé a főszerep, nyugodt körülmények között, kreatív és inspiráló légkörben csiszolhatod tudásod. Akárhányszor és költségek nélkül! Miért? Mert nekünk Te és a kibontakozó kreativitásod a fontos!

Nálunk garantált minőség

Képzéseink minden tekintetben megfelelnek a magyarországi felnőttképzési követelményeknek.

Jó hangulatban, oldott, barátságos légkörben tanulhatsz.

Velünk tovább fejlődhetsz

Az alaptanfolyam elvégzése után számos további képzésünkön gyarapíthatod a megszerzett rajztudásod.

3D rajztanfolyam csak nálunk

Magyarországon egyedülállóan, csak nálunk: megismerkedhetsz a háromdimenziós rajzolással is.

 Gyerekekre szabott tanfolyamot is találsz

Gyerektanfolyamunk speciális tematikája, a rajzoláshoz szükséges feladatok mellett, készség és képességfejlesztő gyakorlatokat is tartalmaz, ami megkönnyíti és élvezetesebbé teszi a fiatalok tanulását, valamint erősíti az önbizalmukat.

A színes rajzolást és festést is megtanulhatod velünk

Színes tanfolyamunkon az akvarell, akril és pasztell technikákkal is megismerkedhetsz. A 4 nap alatt mindhárom technikát részletesen bemutatjuk neked, alapos gyakorlást követően mindegyikkel gyönyörű, színes képeket alkothatsz.