3D rajztanfolyam – az illúziók világa

  • Fellebben a fátyol az utcai rajzolók varázslatos, térhatású alkotásainak titkáról!
  • Gyere el hozzánk, lépésről-lépésre megmutatjuk Neked, hogyan lehet sík felületen, háromdimenziós alakzatokat rajzolni!
  • Magyarországon először és egyedülállóan, csak nálunk!
  IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK
 • 3D rajztanfolyam

2 nap alatt megtanulhatsz 3D-s illúziórajzokat készíteni!

A rohamosan fejlődő technikának köszönhetően manapság már nemcsak a mozivásznon, hanem a televízióban vagy a mobiltelefon képernyőjén is láthatunk háromdimenziós képeket.

Az emberi képzelet és kreativitás határtalan: miért ne tudnánk mi magunk is papír, ceruza és néhány eszköz segítségével előállítani ilyen lenyűgöző látványt?

3d rajzok a világból

Mi a 3D-s rajzolás?

A 3D-s rajztechnika egy olyan módszer, aminek a segítségével térhatású rajzokat készíthetünk. Az elkészült kép bizonyos szemszögből és távolságból nézve életre kel és szinte kilép a papír világából. Megeleveníthetünk bármit, ami a fantáziánkban megjelenik. Csupán ceruzára, radírra, ollóra, vonalzóra és papírra van szükségünk a munkához. A háromdimenziós alkotás nem más, mint egyfajta mágikus játék a fénnyel, az árnyékkal, az alakzatokkal és a perspektívával.

Tudj meg többet a 3D rajzolás technikájáról és történetéről »

3D rajzok

Mit nyújt a 3D-s rajztanfolyam?

Az optikai csalódást előidéző szerkesztés lépései mellett a 2 napos tanfolyamon megtanulhatod, hogyan lehet néhány egyszerű vonallal meghökkentő térbeli rajzokat készíteni, hamis árnyékokkal megtéveszteni az emberi szemet, illetve hogyan tudsz a képek megvágásával térhatású illúziót létrehozni.

Gyere és próbáld ki, keltsd életre alkotásaidat 3D-ben is!

rajzok a 3d rajztanfolyamról

Nézd meg, milyen 3D rajzokat tudsz majd te is megrajzolni!

Kinek szól a 3D rajztanfolyam?

A képzésen való részvétel előfeltétele: alapszintű rajztudás, lehetőség szerint a jobb agyféltekés rajztechnika ismerete. 9 éves kortól.

Mire lesz szükséged a tanfolyamon?

A 2 napos kurzus során, a rajzok elkészítéséhez szükség lesz többféle ceruzára (kontúrrajzoláshoz és tónusozáshoz különböző keménységűekre), radírokra (vékonyabb, vastagabb, valamint gyurmaradír), hegyezőre.

Az alap jobb agyféltekés rajztanfolyamot végzetteknek mindenképpen érdemes az alaptanfolyamon kapott kis csomagot magukkal hozni.

Aki nem rendelkezik saját ceruzákkal, igény szerint előre összeállított eszközkészletet is lehet vásárolni a tanfolyam első napján (ezt kérjük előre jelezni!). A művek, a feladat-, és gyakorlólapok a képzés végén természetesen hazavihetők.

Ahhoz, hogy az elkészült háromdimenziós rajzok (anamorfózisok) teljes valójukban, tökéletesen ki tudjanak bontakozni a szemünk előtt, szükségünk van segédeszközre. Ez lehet tükörlencse, vagy sokszögű lencse, de a legegyszerűbb eszköz erre a célra, a fényképezőgép lencséje.

Ezért kérünk, hogy hozz magaddal fényképezőgépet vagy fényképezővel rendelkező telefont!

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A tanfolyamdíj 25.000 Ft

 • Kedvezmények: Családi kedvezmény: minimum 3 közeli hozzátartozó esetén a családtagoknak 10% kedvezmény a tanfolyamdíj árából.
 • A díj kifizetése a képzés első napján történik.
 • A tanfolyam első napján lehetőség van rajzeszközcsomag megvásárlására is. Kérlek, jelezd előre, ha szükséged van eszközökre.
Az árak 2022. február 15-től érvényesek.  (a korábban leadott jelentkezésekre és az ajándékutalványokra, a jelentkezéskor érvényben lévő díjak vonatkoznak). A tanfolyam minimum 3 fő jelentkezése esetén indul. 

Induló 3D rajztanfolyamok:

 • Budapest, Cserepesház

  Cím: XIV. kerület, 1144, Vezér utca 28/b

  Időpontok:
  2023. 
  2023.

  Tanfolyamdíj: 25.000 Ft

  Jelentkezem Megnézem a többi tanfolyamot
 • Információ a tanfolyamokról

  • A tanfolyam időtartama 2 nap, azaz 16 óra. Minden nap reggel 9-kor kezdődik, és délután kb. 17-ig tart. (A délutáni befejezés a csoport tempója szerint,mindenki egyéni,saját haladási ütemének figyelembevételével történik.) Ebédszünet kb. 12:30-13:30-ig, az étkezés fakultatív. Büfé a helyszínen általában megoldott.
  • A tanfolyamra ajánlott kényelmes ruhában jönni.
  • Igény szerint, az ország bármely területén megszervezhető az oktatás! Ehhez szervezők jelentkezését várom (a szervezők extra kedvezményekre, gyakran ingyenes tanfolyamra jogosulnak). Ezzel kapcsolatban érdeklődj elérhetőségeink bármelyikén!
  • A háromdimenziós tanfolyamokat Sümegi Tamás vezeti.