Színes jobb agyféltekés rajztanfolyam

A színek világa – színes jobb agyféltekés rajztanfolyam

A tanfolyamon való részvétel előfeltétele a jobb agyféltekés alaptanfolyam (grafit) elvégzése!

Az alapkurzus (grafit, szén) elvégzése után a színes rajztanfolyamon a hallgatóknak lehetőségük van megtapasztalni a színekkel való alkotás örömét, lehetőségeit.

Színes jobb agyféltekés rajzolásA tanfolyam 4 napja alatt elsajátítjuk a színelmélet alapjait, a színek szimbolikáját és kifejezőerejét, közelebbről megismerkedünk a színek varázslatos világával. Megtanuljuk a színkeverés alapjait, azt, hogy hogyan lehet kikeverni a szivárvány összes színét és bármilyen tónust a három alapszín segítségével. Elsajátítjuk a színekkel történő árnyékolás fortélyait, a harmónikus színhasználatot, majd a gyakorlatban ki is próbáljuk a tanultakat. Lehetőség nyílik a különböző művészi rajzeszközök kipróbálásáraszínes ceruzával, akvarell ceruzával, pasztell ceruzával, pasztell krétával, temperával, akrilfestékkel dolgozhat mindenki egyéni ízlése és választása szerint. A pasztellceruza, az akrilfesték és az akvarellfesték elméleti és gyakorlati használatának ismereteit mélyebben, alaposabban tanulmányozzuk (ceruza-, ecsethasználat fortélyai, stb..). Lépésről lépésre készítjük el e három alaptechnikával az első saját alkotásainkat. A tanfolyamról a résztvevő saját maga alkotta szép, mutatós, egyedi képekkel és egy nagy adag sikerélménnyel távozik.

IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK

A színek mélyebb megismerése és használata önmagunkhoz is közelebb visz. A szín egy játékos varázslatos világ. Minden szín magában hordozza a saját üzenetét, melyben megtalálható az anyagi világ jellemzője a polaritás, a jin és a jang. Attól varázslatos, hogy segít megfejteni a mindennapi élet gondjait, segít kibogozni érzéseink gombolyagát, segít tisztán gondolkodni, rámutat a hibáinkra, félelmeinkre és a bennünk rejtőző képességeinkre.
Előcsalogatja szívünkben elbújt szeretetünket, segít kommunikálni és megbékélni magunkkal és a világgal, meglelhetjük saját terünket és igazságunkat. Segít a kapcsolatainkban és természetesen még az élet számtalan más területén is, hiszen mindenki magában hordozza a problémák megoldásának kulcsát, s a színekkel való munka egy csodás dolog mely játékos és rendkívül érdekes módon láthatóvá teszi számunkra azt.

A színek és az agyféltekék

Színes jobb agyféltekés rajztanfolyam“A szín híd a fény és a sötétség között úgy, mint ahogy a lélek híd a test és a szellem között…”
(Lilian Verner Bonds: Gyógyító színek)

„Ha a rajzot tanuló elkezd színeket adni a fekete, fehér, szürke rajzához, akkor valami különleges dolog történik. Szinte mindenki gyermeki örömmel kezd el foglalkozni a színekkel, mintha akkor látnánk őket először. A színes rajzolás rengeteg érzelmi töltettel bír.
A színek megismerésével egy egészen új és izgalmas világ tárul fel – aki ebbe a kalandba belekóstol, ezután más szemmel látja a világot. A tanultak visszatükröződnek az élet minden területén.
-Betty Edwards-

Olvass még többet a színekről tudástárunkban >>

Kinek szól a színes jobb agyféltekés rajztanfolyam?

A tanfolyamon való részvétel előfeltétele a jobb agyféltekés alaptanfolyam (grafit) elvégzése!
Természetesen olyan jelentkezőket is várok, akik máshol végezték el az alaptanfolyamot!

Nézd meg milyen fantasztikus alkotások születnek a színes jobb agyféltekés rajztanfolyamon >>

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A tanfolyamdíj 30.000 Ft

 • Kedvezmények: Családi kedvezmény: minimum 3 közeli hozzátartozó esetén a családtagoknak 10% kedvezmény a tanfolyamdíj árából.
 • A díj tartalmazza a szükséges eszközök árát. Az alapkészlet a tanfolyam végén a művekkel együtt elvihető.
 • A díj kifizetése a tanfolyam első napján történik.

Induló színes jobb agyféltekés rajztanfolyamok:

 •  Budapest, Cserepesház (Zuglói Művelődési Ház)

  Cím: 1144, Budapest, Vezér utca 28/b.

  Időpontok:
  2018. november 15-16-17-18.

  Tanfolyamdíj: 30.000 Ft

  Jelentkezem

   Szekszárd, Tolna Megyei Civil Információs Centrum

  Cím: Szekszárd, Béla tér 6.

  Időpontok:
  2019.

  Tanfolyamdíj: 30.000 Ft

  Jelentkezem
 • Információ a színes tanfolyamról

  • A tanfolyam 32 órás. Minden nap reggel 9-kor kezdődik, és délután kb. 17-ig tart. Ebédszünet kb. 12:30-13:30-ig, az étkezés fakultatív.
  • Érdemes kényelmes ruhában jönni, olyanban, amit nem sajnálunk, ha esetleg festékfoltos, vagy pasztellporos lesz.
  • A tanfolyamra hozd magaddal az alaptanfolyamon kapott csomagot (a kicsit), amiben a ceruzák, a radírok és egyéb eszközök vannak!
  • A színes kurzuson elsősorban pasztellceruzával, akvarellfestékkel, akrilfestékkel alkotunk, lépésről-lépésre sajátítjuk el a használatukat. Ezeken kívül a pasztellkrétát, akvarellceruzát, színes ceruzát,  olajkrétát, vízfestéket is lehetőség van kipróbálni. Az összes eszköz mindenki számára elérhető.
  • Kérésre az ország bármely területén tartok jobb agyféltekés rajztanfolyamokat, ehhez várom szervezők jelentkezését (A szervezők extra kedvezményekre, nemritkán ingyenes tanfolyamra jogosulnak). Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségek bármelyikén.