Jobb agyféltekés rajz-, és filmírás tanfolyam

STEP – Egy lépés és átalakul az életed

  • Érezted már, hogy a kreatív alkotás vágya ott él benned?
  • Szeretnéd felfedezni és használni a jobb agyféltekédben rejlő lehetőségeket?
  • Veled is történtek már olyan események, amikről úgy érzed filmbe illőek?
  • Mindig is írni szerettél volna, de nem tudtad hogyan kezdj neki?
  • Eddig csak magadnak írtál?
  • Szeretnéd, ha a hobbid lenne a munkád?
  • Vágytál valaha arra, hogy saját filmet készíts?
  • Szeretnéd megjeleníteni azokat a képeket, amik a fejedben vannak?
  • Nem vagy megelégedve a rajztudásoddal?
  • Szeretnél kreativitást csempészni a mindennapjaidba?
  • Szeretnéd a rajzolást és a filmírást is elsajátítani?
 • step ajtó

  step

Akkor itt a helyed a jobb agyféltekés rajz-, és filmírás tanfolyamunkon!

IDŐPONTOK

Miről szól a tanfolyam?

Ezen az egyedülálló képzésen 3 hét alatt megtanulhatod a filmírás alapvető technikáit és a jobb agyféltekés rajzolás módszerét. Ha érdekel a film, ismerd meg, hogyan készül. A kreatív írás tulajdonképpen írásgyakorlat, melynek célja az alkotási fogások elsajátítása.  A jobb agyféltekés rajz pedig egy olyan módszer, amellyel megtanulhatsz élethű alkotásokat készíteni. A rajzolás mellett, a jobb agyfélteke intenzív működtetésével, felszínre hozhatod és kibontakoztathatod a benned rejlő kreativitást is. Ezzel a technikával képes leszel „másként látni”, ami lehetővé teszi a hétköznapitól, a megszokottól eltérő gondolkodásmódot.

Használd bátran a képzeletedet! Add át magad a vizualitásnak!

A felszabaduló kreatív erőforrás nemcsak a művészetekben fog neked segíteni, hanem a képi gondolkodás és az ötletgazdagság fejlesztésén keresztül felszabadítja a fantáziádat, és utat nyit a kreatív írás és a mozgókép világába. A rajzokon és a filmen keresztül láthatóvá tehetjük gondolatainkat, megmutathatjuk belső világunkat, történéseinket a vizualitás nyelvén.

Próbáld ki magadat!

„Ha belegondolunk, elménkben nagyon kevés olyan dolog zajlik le, amit a film a maga kivételes erejével valami módon ne tudna közvetíteni.”
(George Orwell)

Jobb agyféltekés rajzolásAz, akinek megvannak a kezében a filmkészítéshez szükséges eszközök, mi történik  az ötlettől az első forgatási napig, megismeri a filmírás alapjait (pitch, szinopszis, treatment, karakterek, mintajelenet), ezáltal  meg tud írni egy magyar illetve nemzetközi követelményeknek megfelelő pályázatot.

A rajz és a vizuális gondolkodás előtérbe kerülése segíti ezt a folyamatot: a jobb agyféltekés módszerek segítségével nemcsak rajzolni tanulhatsz meg, hanem megírhatod életed első filmnovelláját (treatment) is.

Kreatív rajz és filmírás – a jobb agyfélteke segítségével

A jobb agyféltekénk a képi, vizuális, művészi, kreatív agyféltekénk. 01Felelős továbbá a non-verbális kommunikációért, a szubjektív meglátásokért. Játékos és fantáziadús, irányítja a képzeletünket. Muzikális, felismeri a dallamokat, felel az éneklésért, zeneszerzésért. Felismeri a színeket, arcokat, alakokat. A lényegre összpontosít, egészben látja a dolgokat. Van humorérzéke. Nem érti a beszédet és „nem tud beszélni”. Érzékeli a beszédben lévő érzelmi színezetet. Ő felel a hatodik érzéknek, vagy intuíciónak nevezett jelenségért. Nincs időérzéke. Spontán, rugalmas és képes szimbólumokban gondolkodni.

Minden emberben működnek a fenti képességek,  de  egyénenként eltérő mértékben. Általában az egyik agyfélteke dominánsabb, mint a másik. A művészeknek többnyire a jobb agyféltekéje domináns, míg a tényekkel, számokkal dolgozó szakembereknek a bal.

A jobb agyféltekénk eddig kiaknázatlan lehetőségeit előhívva, működését hangsúlyossá téve, képessé válunk arra, hogy rajzzal fejezzük ki magunkat, és az írói alapismeretek elsajátítása után sikeres forgatókönyvet írjunk.  A jobb agyfélteke intenzív használatának következtében kialakuló szemléletmód váltás pedig hasznos segítséget nyújt az új ötletek megtalálásához, felébreszti szunnyadó kreativitásunkat, és megerősíti az önbizalmunkat.

Olvass még többet a jobb agyféltekés rajzolásról és az agyféltekékről tudástárunkban! >>

Újra rajzolhatod az életed!

A  jobb agyféltekés rajzolás alatt mindenki megtapasztalja azt a tudatállapot változást, amikor a jobb agyféltekéje működésbe lép, feloldódik abban, amit éppen csinál, megszűnik minden körülötte, nem érez fáradtságot, éhséget, nem bírál , nem ítélkezik, hanem mindent elfogad olyannak amilyennek látja. Ez az a tudatállapot, amit sokat úgy fogalmaznak: ”A jelenben lenni”.

A legtöbb ember arról számol be, hogy a tanfolyam óta az életük gazdagabb lett, mert megtanultak jobban és többet látni a világból…

Sokan egy új szabadidős elfoglaltságra lelnek a rajz által, vannak, akik élete gyökeres fordulatot vesz a tanfolyam után és életük részévé válik az önkifejezés ezen formája.

Nézd meg mások mekkora fejlődést értek el a jobb agyféltekés tanfolyam során >>

Írd magad életed forgatókönyvét!

Az alapoktól: a film elgondolásának, alapötletének, tisztázásával, dramaturgiai szerkezetének világos rögzítésével indul a kurzus. Ezt követi az egyes „részproblémák” áttekintése: a  dialógus jellege, karakterizáló szerepe, ritmusa, hangvétele; majd az  időkezelés szempontjainak átgondolása, áttekintése. A  témaválasztás buktatói és vonzásai, továbbá a  extrém, bizarr, különös helyek, karakterek, fordulatok konzekvenciái, illetve a  mindent meghatározó vizualitás feltétlen érvényesülése áll a középpontban.

Mit nyújt a képzés? Mit tanulhatsz nálunk?

  • A kurzus során elsajátíthatod a jobb agyféltekés rajzolás technikáját, melynek segítségével képes leszel élethű rajzokat készíteni.
  • Olyan módszert tanulhatsz, melynek segítségével képes leszel alkotni, kifejezni önmagad és a belső érzéseidet. Ezentúl nemcsak a fejedben lesz meg egy-egy kép és a történet, hanem az általad kívánt formában meg is jelenítheted azt.
  • Megismerheted a filmírás dramaturgiáját.
  • Pénzzé váltható tudást szerezhetsz, amivel bárhol a világban érvényesülni tudsz. Segítünk abban, hogy mindig időben értesülhess a témához kapcsolódó, legfrissebb, professzionális hazai és külföldi pályázati lehetőségekről.
  • Megtanulhatsz másképp látni, ami  az alkotó munka során, és az élet egyéb területein is segítségedre lehet.
  • Tapasztalt oktatóktól tanulhatsz, minden számodra szükséges segítséget megkapsz a tanulási folyamat során, sőt a képzés után is, így biztos lehetsz a fejlődésben és a sikerben.
  • Kibontakozhatod és fejlesztheted kreativitásodat, amellyel mind a rajzolásban, mind az írásban, mind a hétköznapokban sikeres és hatékony lehetsz.
  • A 3.hét végén élethű rajzokkal és a saját személyes film szinopszisoddal térhetsz haza.
  • A program segítséget nyújt az élet más területein is: félelmeid, szorongásaid feloldásában, önmagad és belső világod megismerésében, egy új szemléletmód kialakításában, belső egyensúlyod megtalálásában, kapcsolataid javulásában (szülő, gyerek, párkapcsolat, munkahely….), diszlexiás és diszgráfiás problémákban, önmagunk felvállalásában ( önbizalom hiányra, önértékelési problémákra…), betegségek feloldásában, öngyógyító folyamatok beindításában

step3              step1

Kinek ajánlott?

Mindenkinek aki szeretne megtanulni rajzolni és filmet  írni. Akkor is, ha már vannak ismereteid a témában és akkor is, ha még teljesen kezdő vagy. Ha érdekel a rajzolás és a filmírás, akkor itt a helyed! A részvétel alsó korhatára 14 év, felső korhatár nincs.

A STEP – jobb agyféltekés rajz-, és írás alaptanfolyamot elvégzett hallgatóink  részére hamarosan egy Haladó Kreatív Forgatókönyvíró tanfolyamot indítunk.

Fogyatékkal élők képzését is vállaljuk: siketek és nagyothallok, autisták, mozgássérültek (kísérőikkel).

Miért válassz minket?

Mert képzésünkön valódi, tudást kapsz. Az eredmény garantált, mind a rajzolás, mind az írás terén hatalmas fejlődési lehetőség vár Rád. A STEP-Jobb agyféltekés rajz-, és filmírás tanfolyamunkat Kóródy Ildikóval (Balázs Béla díjas forgatókönyvíró, dramaturg) közösen vezetjük.

Ildikóról itt olvashatsz bővebben >>

Nézd meg milyen előnyökkel jár, ha tanfolyamainkat választod >>

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A 3 hétvégés (72 órás), intenzív tanfolyam díja 50 000 Ft. 

Most extra ajándék jár minden résztvevőnek: a kurzus után ingyenes, egyéni konzultáció!

 • Kedvezmények: Családi kedvezmény: minimum 3 közeli hozzátartozó esetén a családtagoknak 5% kedvezmény a tanfolyamdíj árából.
 • A díj kifizetése a képzés első napján történik.
 • A tanfolyamdíj tartalmazza a filmíráshoz és a rajzoláshoz szükséges eszközök árát. Minőségi rajzeszközökkel dolgozunk, amelyek a kurzus végén a művekkel együtt hazavihetők. Mivel minden szükséges kelléket mi biztosítunk, csak folyadékot (lehetőleg sok ásványvizet) és igény szerint ennivalót kell a kurzusra hozni.

Induló STEP-Jobb agyféltekés rajz-, és írás tanfolyamok:

 • Budapest, Kreatív Műhely

  Cím: 1061, Budapest, Jókai tér 10.

  Időpontok:

  Pontos dátumok hamarosan!  Jelentkezem a STEP- Jobb agyféltekés rajz-, és írás tanfolyamra
  Megnézem a többi tanfolyamot

 • Információ a tanfolyamokról

  • A tanfolyam időtartama 6 nap. Minden nap délelőtt 10-kor kezdődik, és délután kb. 18-ig tart. (A délutáni befejezés a csoport tempója szerint, mindenki egyéni, saját haladási ütemének figyelembevételével történik.) Ebédszünet kb. 12:30-13:30-ig, az étkezés fakultatív.
  • A tanfolyamra ajánlott kényelmes ruhában jönni.
  • Hozz magaddal folyadékot (lehetőleg sok ásványvizet) és igény szerint ennivalót. Hűtési, melegítési lehetőség a helyszínen megoldható.
  • Kérésre az ország bármely területén tartunk STEP-Jobb agyféltekés rajz-, és írás tanfolyamokat, ehhez várjuk szervezők jelentkezését (A szervezők extra kedvezményekre, gyakran ingyenes tanfolyamra jogosulnak). Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségek bármelyikén.
  • A kurzus minden tekintetben megfelel a magyarországi felnőttképzési jogszabályoknak.