Gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyam

Képességfejlesztés a jobb agyféltekés rajz tanulásán keresztül, mozgásos (Brain Gym) gyakorlatok segítségével

rajztanfolyamunkon készült rajz

 • Ha te is szeretnél élethű képeket rajzolni,
 • ha érdekel a jobb agyféltekés rajzolás,
 • ha szeretnéd kibontakoztatni és fejleszteni kreativitásodat és a tehetségedet,
 • ha érzed, hogy ott van benned a rajzolás képessége, de valamiért mégsem tudsz úgy rajzolni, ahogy szeretnél,
 • ha kíváncsi vagy, de azt mondják még túl fiatal vagy ehhez, mert nem múltál el 14 éves,
 • ha több magabiztosságra és bátrabb önkifejezésre vágysz,
 • ha szeretnéd, hogy könnyebben menjen a koncentrálás és a tanulás,
 • ha szeretnéd fejleszteni képességeidet,

Akkor a Gyermekek Világa, gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyam éppen Neked való!

Gyere és fedezd fel a benned lakozó művészt! Sokkal tehetségesebb vagy, mint hinnéd!

IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK

A gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyamról

A hagyományos, intenzív, 4 napos rajzoktatás során sokszor nehézséget okoz a gyerekeknek az, hogy napi 6-7 órát ülünk, és hosszan koncentrálunk egy-egy feladatra. Életkorukból adódóan ez teljesen normális, a kurzusokon éppen ezért 13 év az alsó korhatár. Fontos tudnunk, hogy a gyermek kéz- és mozgáskoordinációja kb. 13-14 éves korára éri el azt a fejlettségi szintet, aminek a segítségével hatékonyan tud részt venni egy hagyományos, intenzív – elsősorban felnőttek részvételével zajló – jobb agyféltekés rajztanfolyamon. Azért, hogy a gyermekeknek is lehetőségük legyen felfedezni a bennük rejlő tehetséget, bátran, harmónikusan tudják és merjék használni mindkét agyféltekéjüket, megélhessék és kibontakoztathassák kreativitásukat és képességeiket, kidolgoztam a Gyermekek Világa – gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyamomat, ami a felfedezés örömével járó tanulást és igazi élményt jelent a gyerekek számára.

Gyermek rajztanfolyam portré 1-4.napEzen a képességfejlesztő képzésen a 8-14 éves gyermekeknek lehetőségük van arra, hogy életkoruknak megfelelő ütemben és korukhoz igazodó játékos feladatok segítségével tanuljanak meg rajzolni. A képzés a hagyományos jobb agyféltekés rajztanfolyam alapjaira épül, ám játékosabban, lassabb tempóban, kisebb egységekben történik az oktatás.

A rajzos feladatok között képességfejlesztő, mozgásos gyakorlatokat végzünk.

Ezen gyakorlatok elsajátítása és rendszeres használata lehetővé teszi az agyféltekék gyorsabb és hatékonyabb összehangolását, a feladatok könnyebb elvégzését, a kreativitás bátrabb megélését és a stresszmentes tanulást. Jobb agyféltekéjüket hatékonyan működtetve képessé válnak az önmagukra és a világra való teljes ráhangolódásra, valamint arra, hogy saját stílusukban megjeleníthessék papíron elképzeléseiket.

A célunk az – a rajztanulás mellett – hogy a gyerekekben felszabaduljanak azok a gátak, amelyek megszűnésével képességeiket teljes mértékben tudják használni, önbizalomra tegyenek szert, újra kedvüket leljék a rajzolásban, és a tanulásban, úgy, hogy mindez könnyed és örömteli tapasztalat legyen számukra. A kreativitásuk kibontakoztatásával lehetőséget kapnak saját életük sikeresebbé tételéhez.

A résztvevők tehát nemcsak rajzolni tanulnak meg, hanem több, bármikor használható nagyon könnyen megtanulható módszert is elsajátítanak, amellyel a tanulás könnyeddé, örömtelivé, felszabadultabbá, szorongásmentessé tehető. Felfedezhetik és tudatosíthatják magukban, hogy sokkal tehetségesebbek annál, mint amilyennek gondolják magukat.

Olvass még többet a gyerekek rajzfejlődéséről tudástárunkban >>

Nézd meg a gyermek rajztanfolyam képgalériáját>>

A tanfolyam az élet egyéb területein is segítséget nyújt:

 • belső egyensúly, lelki béke, harmónia kialakulásában
 • önbizalom növelésében
 • új szemléletmód elsajátításában
 • kapcsolatok javításában (szülő, tanár, társak stb..)
 • diszlexiás, diszgráfiás problémák megoldásában
 • koncentrációs zavarok feloldásában, a koncentrációs képesség javításában
 • a kommunikációs képesség fejlődésében
 • az önkifejezés elősegítésében

A programon résztvevõ gyermekekre jellemző, hogy kiegyensúlyozottabbá, könnyebben alkalmazkodóvá, ugyanakkor tudatosabbá és öntudatosabbá is válnak, a tanulásban és a hétköznapokban is egyaránt.

Jelentkezem gyermek rajztanfolyamra

Hány évesek jelentkezhetnek a gyermek rajztanfolyamra?

Gyermek tanfolyamaink a 8-14 éves gyermekeknek szólnak, akik életkoruknak megfelelő ütemben és korukhoz igazodó játékos és érdekes feladatok segítségével tanuljanak meg rajzolni. A képzés a hagyományos jobb agyféltekés rajztanfolyam alapjaira épül, ám játékosabban, lassabb tempóban, kisebb egységekben történik az oktatás. A rajzos feladatok között mozgásos (Brain Gym) tanulássegítő, képességfejlesztő, gyakorlatokat végzünk.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A 3 napos tanfolyam 25.000 Ft, a 4 napos tanfolyam 30.000 Ft.

 • Kedvezmények: Családi kedvezmény: minimum 3 közeli hozzátartozó esetén a családtagoknak 10% kedvezmény a tanfolyamdíj árából.
 • Az ár tartalmazza a szükséges rajzeszközöket is, amelyek a tanfolyam 4. napján a művekkel együtt hazavihetők.
 • A díj kifizetése a képzés első napján történik.

Induló tanfolyamok:

 • Budapest, Cserepesház (Zuglói Művelődési Ház)

  Cím:
  1144, Budapest, Vezér utca 28/b.

  Időpontok:
  2019. október 28-29-30-31. (az őszi szünetben)

  Tanfolyamdíj: a 4 napos tanfolyam díja 30.000 Ft

  Jelentkezem Megnézem a többi tanfolyamot
 • Információ a tanfolyamokról

  • Minden csoportban a rajztechnikák tanulását olyan gyakorlatok egészítik ki, amelyeket megtanulva a gyerekek bármikor képesek lesznek otthon is használni azokat, megkönnyítve így az agyféltekék gyorsabb, hatékonyabb összehangolását, amely lehetővé teszi a rajzolás mellett, a stresszmentes tanulást, a képességek kibontakoztatását és fejlesztését és az önbizalom erősödését is.
  • A tanfolyam időtartama a 8-14 éves korosztály számára, 4 vagy 2×2 nap, azaz 32 óra. Minden nap reggel 9-kor kezdődik, és délután kb. 17-ig  tart. (A délutáni befejezés a csoport tempója szerint, mindenki egyéni, saját haladási ütemének figyelembevételével történik.) Ebédszünet kb. 12:30-13:30-ig, az étkezés fakultatív.
  • A tanfolyamra ajánlott kényelmes ruhában jönni.
  • Mivel minden eszközt biztosítunk a 4 napra (az eszközcsomagot a 4. nap végén hazavihetik), csak folyadékot (lehetőleg sok ásványvizet) és igény szerint ennivalót kell a kurzusra hozni. Büfé lehetőség a helyszíneken általában megoldott. Igény szerint ételrendelés is megoldható.
  • Kérésre az ország bármely területén megtartjuk a gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyamokat, ehhez várom szervezők jelentkezését (A szervezők extra kedvezményekre, sokszor ingyenes tanfolyamra jogosulnak). Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet elérhetőségeink bármelyikén.

Haladó gyermek rajztanfolyam:

A haladó gyermek rajztanfolyamról bővebb információ ITT >>>

Élményfestések gyerekeknek is:

Az élményfestéseinkről bővebb információ ITT >>>